Przepisy aloesowe

Przez stulecia aloe vera wykorzystywano na całym świecie na wiele różnych sposobów. Świeże liście aloesu lub sok służą do wytwarzania wielu preparatów przeznaczonych do użytku zewnętrznego w postaci maści, past, płynów, w formie injekcji oraz przemywań w schorzeniach oczu, między innymi w stanach po przeszczepie rogówki, zmętnieniu rogówki, stanie zapalnym rogówki i zapaleniu spojówek, zmianach zwyrodnieniowych, w formie wszelkiego rodzaju mazideł, zasypek oraz do użytku wewnętrznego w formie zastrzyków, soków, ekstraktów do stosowania domięśniowego, podskórnego oraz doustnego w licznych chorobach, m.in. w wrzodziejącym stanie
zapalnym jelita grubego, nieżycie żołądka i jelit, wrzodach żołądka a także dwunastnicy (także z tendencją przejścia w stan rakowy), nerwobólach, bólach stawów na tle reumatycznym, kurczach mięśni, dychawicy oskrzelowej., Świeży sok i miąższ z liści aloesu można stosować bezpośrednio na rany, oparzenia, owrzodzenia, uszkodzenia skóry, miejsca ukąszeń, wysypki, odleżyny, świąd. Ze względu na fakt, że miąższ aloe vera oddziałuje na cały organizm i ma właściwości stymulujące naturalną odporność organizmu i ogólnie wzmacniające, dobrze jest co pewien czas zastosować kurację aloesową. W tym celu sami możemy sobie przygotować winko aloe vera, miód aloesowy, a do użytku zewnętrznego wyciąg glicerynowy z aloesu oraz napar z aloesu, bądź też skorzystać niezwykle bogatej oferty produktowej Forever Living Products, niekwestionowanego lidera w produkcji najwyższej jakości produktów aloesowych i sięgnąć po jeden z napojów aloesowych, np. po Aloe Vera Gel, galaretkę aloe vera lub krem aloesowo-propolisowy.

Brak komentarzy: